2007. november 10., szombat

Legújabb állítás a D vitaminról

Nem győzzük kapkodni a fejünket egy-egy tudományos megállapítást követően. Sokszor beidegződött vagy teljesen tényszerű hiedelmek válnak semmissé az újabb "felfedést", hosszas kutatás eredményeként. Ezek közé sorolható épp a mai híradóban bejelentett megállapítás: a D vitamin bevitele nincs összefüggésben a rák kialakulásával, kivételt képez a vastagbélrák. Bővebben és pontosabban a http://www.hirado.hu/cikk.php?id=242092 oldalon olvasható.
Ezek után egyre nehezebb elhinni, bármit is állítanak egyes összefüggésekről. Legtöbbször úgyis bebizonyítják az ellenkezőjét is.
Komoly üzletággá növi ki magát az egészségvédelem. Kusza és szövevényes sokunk számára, hisz kellő alapismeret nélkül könnyen hihető bármi, csak jó kiállás ás magabiztosság kell. Így vagyunk manapság az alternatív gyógymódokkal is. Követhetetlen, annyi fajta cég árulja portékáját. A vitaminok tekintetében pedig nehéz az összehasonlítási alap.
Persze a D vitamin ettől a hírtől még számos jótékony tulajdonságának köszönhetően fontos a szervezetünknek, csak nem elegendő.

Nincsenek megjegyzések:

Noni, aloe, ganoderma és a többiek ....

 Ki ne hallott volna ezen összetevőkről és csodálatos hatásaikról. Sokszor cégek alakulnak egy-egy különleges hatású összetevőre és e köré f...