2007. november 7., szerda

Ez vagy az - Mesterséges vagy természetes legyen az édesítő ?

Ez vagy az sorozatommal egy-egy problémakört kívánok közelebbről megvilágítani. Legelőször a már évek óta vitatott és mégis vásárolható aszpartam összetevőról essen néhány szó. Teszem ezt annak apropóján, hogy a köztévé a minap szintén foglalkozott vele. http://www.mtv.hu/magazin/cikk.php?id=241331


Az aszpartam története és elfogadtatása ennél jóval bonyolultabb történet. A rákeresésre kattintva sok oldalnyi hozzáférést mutat a net. Ezek közül mutatóban álljon itt egy: http://www.geocities.com/hanna017/aszpartam.html Akinek ezek után kedve van, még tovább böngészhet.
Több évnek, évtizednek kellett eltelnie ahhoz, hogy "végre" elfogadják hivatalos összetevőnek e kétes előzménnyel bíró édesítőszert. Pl. a patkányokon végzett kísérletek 3 féle daganat kialakulását mutatták. Ennek ellenére az évek során mindig találtak olyan személyt, aki tovább viszi az ügyet, egészen addig, amíg azt az FDA - az USA hatósága, amely a gyógyszerek és élelmiszerek, valamint táplálék kiegészítők forgalmazását engedélyezi - el nem fogadta. Ma már isszuk a lehető legtöbb üdítőben. Pedig itt is van természetes változatú olyan édesítőszer, amely mellékhatások nélkül alkalmazható lenne.
Ez pedig a stevia: http://www.geocities.com/all_are_one.geo/hun/stevia.html Egyre több cég fedezi fel jótékony hatását és az egészséget támogató tulajdonságát. A sokrétű tulajdonságok egyike: a folyékony kiszerelésben kapható változat - azontúl, hogy a cukrot helyettesíti - a bőrre használva néhány nap alatt - mellékhatás mentesen - elmúlasztja a lábgombát, de igen jelentős a hatékonysága a Candida felszámolásában is.
Mindenki eldöntheti melyik szolgálja legfőképp az egészségét !

Nincsenek megjegyzések:

Noni, aloe, ganoderma és a többiek ....

 Ki ne hallott volna ezen összetevőkről és csodálatos hatásaikról. Sokszor cégek alakulnak egy-egy különleges hatású összetevőre és e köré f...