2007. december 6., csütörtök

Kellenek-e a táplálékkiegészítők ?


Ez a téma is jócskán megosztja a véleményeket. Sokan esküsznek a friss zöldségre-gyümölcsre. A napi hírek e téren is ijesztőek. A napokban erősen vegyszerezett körte került a forgalomba, hogy csak a legutóbbit említsem. S akkor még nem beszéltünk a talajból hiányzó ásványi anyagokról, melyek híján igen szűkösen nő fel a növény. Az elmúlt hónapokban egy neves napilap állt ki a természetben található értékek mellett. Bizonyítva a mai növények magas vitamin- és tápanyagtartalmát. Megkérdőjelezve, hogy bármilyen vizsgálat lett volna (hosszú évtizedeken keresztül !) a zöldség-gyümölcs fronton, ami az évek alatt visszaeső ásványianyag és vitamintartalmat taglalta volna. Ők e téren vitaminlobbyról beszélnek, holott minden üzleti alapon működik: a gyógyszergyártás, a táplálékkiegészítők és a zöldségáruk piaca is. Ez utóbbi érvre teljesen felesleges tehát hivatkozni.

Egyet biztosan tudok. Kicsi lányom iskolás. Az osztályukból (20 fő) már csak 3 fő az, aki még nem kapta el a másfél hete tartó, magas lázzal járó betegséget. Korábban is ette a napi gyümölcsöt, kapott vitamint is. Tavasszal heteken át hol kilábalt, hol beleesett a bajokba. Váltottunk. Most is eszi a mandarint, mellé a napi 15 ml-es ásvnyianyagkomplexumát, s az eredmény körvonalazódni látszik. Kell ennél meggyőzőbb érv ?!
Persze, hogy kellenek a "zöldek", de lássuk be önmagában nem elegendők. Természetesen nagyon nem mindegy mivel egészítjük ki. Ha nem vagyunk elég körültekintőek, a betegség könnyen ránk talál, s kidobott pénznek tartjuk a plusszt. Holott igen hatásos, ha a megfelelőt szedjük.

Akinek van jó tapasztalata kérem írja meg !

Nincsenek megjegyzések:

Noni, aloe, ganoderma és a többiek ....

 Ki ne hallott volna ezen összetevőkről és csodálatos hatásaikról. Sokszor cégek alakulnak egy-egy különleges hatású összetevőre és e köré f...