2008. október 29., szerda

Egészséges vagy sem a szusi ?


Előrebocsátom: én sem fogok döntést hozni, csupán a figyelmet szeretném felhívni a veszélyeire. Természetesen nagyon sok weboldal foglalkozik az előnyeivel is pl. van aki a tüdőrák ellen kimondottan javasolja, azonban érdekes árnyoldali is akadnak. A mindmegette.hu honlapon épp az olvasható, hogy a nyers hal fogyasztása egy bizonyos anisakis lárvát juttat a szervezetbe, ami gyomorbántalmakat, hasmenést, nagyon ritkán vékonybél elzáródást okoz. Hamar elpusztul a lárva, így a probléma gyorsan megoldódik. A gond csupán az, hogy a tünetek sokszor mást sejtetnek: pl. vakbélgyulladást.
A másik ezzel kapcsolatban hallott hír: csak a nyershalban található olyan élősködő, amely az agyba tud jutni. Ez már komolyabb problémákat vethet fel.
El kell fogadnunk, hogy a szusi eredetileg a japánok kedvelt eledele volt, így az ő szervezetük alkalmazkodott hozzá. A fent felsorolt problémákat Európában és Amerikában fedezték fel japán tudósok. Ami egy japán ember számára feldolgozható, nem biztos, hogy egy európai ember szervezete is ugyanúgy reagál rá. Érdemes tehát tájékozódnunk vagy irány egy parazita kúra !


Nincsenek megjegyzések:

Noni, aloe, ganoderma és a többiek ....

 Ki ne hallott volna ezen összetevőkről és csodálatos hatásaikról. Sokszor cégek alakulnak egy-egy különleges hatású összetevőre és e köré f...