2008. január 11., péntek

Az éltető vízről



Közhely, de nagyon igaz: nincs élet nélküle. Mégsem fordítunk rá nagyobb gondot. Igaz az utóbbi évtizedben rohamosan fogyasztjuk az ásványvizet, sokak szerint mégsem ez az igazi megoldás. Néhány cikk, amely ellentmond a mai divatnak:


http://www.nol.hu/cikk/398976/


http://www.wni.hu/index.php?page=9&doc_id=62717


http://www.hetek.hu/?q=node/10759&highlight=csapvíz,vagy


http://www.hirado.hu/cikk.php?id=39980

Pedig a tiszta, átlátszó, ha lehet klórmentes lenne az igazi. Persze színezék és édesítés nélkül. Természetes, hogy csak kinyitjuk a csapot és máris jön. Legtöbbször főzéshez, mosáshoz, mosogatáshoz használjuk, legritkábban inni ... Amiből sok van arra is azt mondjuk: a csapból is ez folyik. No nem a Földgolyó egészén.

Éppen azért, mert lételemünk hosszú távon jelentős módon befolyásolja egészségünket is a magunkhoz vett folyékony nedü minősége. A hipermarketekben egy kisebb boltnyi területen csak szomjoltót találunk. Nem véletlen, hisz a napi minimum bevitel a legrosszabb esetben is másfél liternél kezdődik. Ásványi anyag tartalma nehezen pótolható, s nem utolsó szempont: egyelőre a legolcsóbb. A bevitt napi adag minőségének élettani hatása tehát óriási. Miért választjuk mégis inkább azt, ami édes, buborékos, színes és még ki tudja milyen változásokon átesebb innivalót ? Pedig oly sokszor hallhatjuk: sokszor a kevesebb a több. Legkézenfekvőbb megoldás lehetne a víz, s a minőségén a legtöbb esetben mi magunk dönthetünk. Hogyan ? Erről majd legközelebb.

Nincsenek megjegyzések:

Noni, aloe, ganoderma és a többiek ....

 Ki ne hallott volna ezen összetevőkről és csodálatos hatásaikról. Sokszor cégek alakulnak egy-egy különleges hatású összetevőre és e köré f...