http://www.nol.hu/cikk/398976/
http://www.wni.hu/index.php?page=9&doc_id=62717
http://www.hetek.hu/?q=node/10759&highlight=csapvíz,vagy
http://www.hirado.hu/cikk.php?id=39980
Pedig a tiszta, átlátszó, ha lehet klórmentes lenne az igazi. Persze színezék és édesítés nélkül. Természetes, hogy csak kinyitjuk a csapot és máris jön. Legtöbbször főzéshez, mosáshoz, mosogatáshoz használjuk, legritkábban inni ... Amiből sok van arra is azt mondjuk: a csapból is ez folyik. No nem a Földgolyó egészén.
Éppen azért, mert lételemünk hosszú távon jelentős módon befolyásolja egészségünket is a magunkhoz vett folyékony nedü minősége. A hipermarketekben egy kisebb boltnyi területen csak szomjoltót találunk. Nem véletlen, hisz a napi minimum bevitel a legrosszabb esetben is másfél liternél kezdődik. Ásványi anyag tartalma nehezen pótolható, s nem utolsó szempont: egyelőre a legolcsóbb. A bevitt napi adag minőségének élettani hatása tehát óriási. Miért választjuk mégis inkább azt, ami édes, buborékos, színes és még ki tudja milyen változásokon átesebb innivalót ? Pedig oly sokszor hallhatjuk: sokszor a kevesebb a több. Legkézenfekvőbb megoldás lehetne a víz, s a minőségén a legtöbb esetben mi magunk dönthetünk. Hogyan ? Erről majd legközelebb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése