2009. március 15., vasárnap

Az egészséges csontokért


Néhány hétig "csend" honolt az oldalon, bár ez idő alatt is szépen látogattátok. Köszönöm a bizalmat.

Idei első témám az egyik népbetegségünket érinti - korábban is szóltam már róla. Volt szerencsém egy kiváló orvos, Dr Ládi Szabolcs, a Szent-Györgyi Albert Táplálkozástudomyányi Intézet igazgatójának előadását hallgatni a csontritkulás témájában. A másfél órás profi programot visszaadni nem lehet, csak utalni néhány fontos elemére. Pedig az egészet hallani kellene, ha lehetne - mindenkinek ! A legújabb adatok szerint Magyarországon 1 millió embert érint, jelenleg ...

Tudtad-e,

- hogy a nők 50 %-a veszélyeztetett e téren ?

- hogy évente a csontritkulással összefüggő csonttörések száma meghaladja az infarktusok számát ?

- hogy több nő hal meg csonttörés következtében, mint petefészek-, méhnyak- vagy méhtestrákban ?

- hogy 60 év felett a nők a csonttömegük 4 %-át veszítik el évente, így 10 év alatt a 40 %-t ?


Természetesen a férfiak sem dölhetnek hátra, amiért kisebb a rizikófaktoruk. Melyek is ezek ? Mindenki eldöntheti érintett-e !




  • finomított liszt

  • finomított cukor

  • állati fehérje

  • fokozott só bevitel

  • 2 kávénál több naponta

  • zsíros étkezés

  • aktív(!), passzív dohányzás

  • szénsavas italok

  • ülő életmód - kevés mozgás

  • stressz

Van, akit nem érint ? Ehhez még hozzájöhet a családi "örökség" is, azonban megfelelő életmód mellett e hajlam nem jön elő.

Ami nagyon fontos hír - 60 évesen is lehet csontot építeni !!!


A csontlebontás és -építés bonyolult hármas folyamatát nem kívánnám leírni, az egész előadásról hanganyag készült, ehhez, ahogy eddig is bárkit hozzá tudok segíteni, csak a megjegyzésben jelezzétek. Viszont óriási tanulság, hogy nem elegendő a kálcium bevitel megemelése, sőt ! Nem ez az egyedüli megoldás, pedig ha csont - akkor kálcium. Eddig legalábbis ezt hallottuk. Az egyéb anyagok mellett, amit kiemelnék, a K1 és K2 vitamint. Mit hallottatok róluk ? Pedig nélkülük nincs csontképződés. A K1 vitamin elsősorban a leveles zöldségekben található, a K2 -t azonban a bélflóránk állítja elő ! Szóval a sokadik ok, amiért rendben kell lennie.

Miután 7-10 évente teljesen új csontozatunk lesz, igazán fontos odafigyelni miből is épül fel. Szintetikum által vagy természetes alapanyagú összetevőkből... Az előadás végén a lehetséges megoldások körét is megtudtuk. Akit érdekel, természetesen teljesen ingyen leírom, csak jelezd az e-mailed a megjegyzésben, és küldöm.

Ugye Te is azt akarod, hogy a csontod olyan erős legyen, mint természetes formájában, azaz az egészséges csípőcsont erősebb a vasbetonnál, 2000 kg-t is elbír. Viszont arra is volt példa, hogy egy erősebb lélegzetvételnél eltört a páciens bordája. Melyiket szeretnéd ?

Nincsenek megjegyzések:

Noni, aloe, ganoderma és a többiek ....

 Ki ne hallott volna ezen összetevőkről és csodálatos hatásaikról. Sokszor cégek alakulnak egy-egy különleges hatású összetevőre és e köré f...