2007. október 22., hétfő

Egész-ség I., avagy egységben az erő

Nagyon találó a magyar nyelv. Az egészség szóban is kifejezi azt az egységet, melynek együtt kell lennie ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.
A test, a lélek és a szellem harmóniája biztosítja számunkra azt az érzést, amikor úgy gondoljuk valóban egészségesek vagyunk.
A test esetében jó minőség testi táplálékokra van szükségünk, azaz vitaminokra, ásványi anyagokra, nyomelemekre, ami a testi működést elősegíti, emellett nagyon fontos a testmozgás.
A lélek karbantartásához jó minőségű táplálékokra van szükségünk mint pl a szeretet, az őszinteség, a kölcsönös segítésnyújtás, az egymásra való odafigyelés
A szellem esetében jó minőségű szellemi táplálékok fontosak. Tanulnunk kell. Arra kell törekednünk, hogy tapasztalatokat gyűjtsünk, hogy ezekből levonjuk a konzekvenciát. Képezni kell magunkat, hogy valamikor majd bölccsé váljunk.
Nem elég csak a testünkkel foglalkoznunk ahhoz, hogy egészségesek legyünk, hiszen a három dolog (a test, a szellem és a lélek) szervesen összekapcsolódik. Ha mind a három részünknek megadjuk a megfelelő táplálékot, akkor leszünk igazából egészségben, tehát egészségesek.

„A szükség találékonnyá tesz, a bőség pedig lustává.”

Fontos, hogy a belsőnkre is odafigyeljünk. Fontos az egészséges életre való igény. Ha kimarad egy-egy étkezésünk vagy tudatosan egy-két napig nem étkezünk, csak folyadékot veszünk magunkhoz, a szervezetünk rögtön tudja mi a dolga. Abban a pillanatban, mikor lehetősége van arra, hogy a szervezetben felgyülemlett, oda nem kívánatos anyagokat kiürítse, akkor ezt meg is fogja tenni.
Történelmünk során az emberek sokkal többször éltek át ínységes időszakot, mint bőségeset. Ennél fogva a szervezetünk az ínységre már fel tudott készülni, a bőséggel viszont nem igazán tudunk mit kezdeni. Az emésztőrendszerünk bonyolultsága révén minél kisebb részekre bontja a táplálékot, amire szüksége van beépíti. Optimális esetben a felesleget egyszerűen kiüríti.

A betegségek fizikai okai leginkább két dologra vetíthetők vissza:
- túl sokat eszünk és túl rendszertelenül

Következményei a jól ismert idült civilizációs betegségeink:
- ízületi panaszok
- reuma, köszvény
- allergiák, immunrendszer gyengülése
- fej-, végtagfájdalom
- megfázások keletkeznek
- emésztési zavarok
- magas vérnyomás

2 megjegyzés:

Marcsi írta...

Most ajánlották az oldalt, és nagyon tettszik. Ki is fogom próbálni. Bár a citrom szó kiejtésére is összeborzongok, de ki fogok tartani, és megcsinálom a kúrát.Egyébként rákattintottam a "követés"-re és nem működik. nem tudom miért.

Vitamintenger írta...

Kedves Marcsi ! Köszönöm kedves szavaidat. A követésre utaló problémádat nem értem pontosan?

Noni, aloe, ganoderma és a többiek ....

 Ki ne hallott volna ezen összetevőkről és csodálatos hatásaikról. Sokszor cégek alakulnak egy-egy különleges hatású összetevőre és e köré f...